Besparingstips

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen? + Hoeveel subsidie krijg je?

0

Steeds meer mensen overwegen over te stappen naar zonnepanelen. Het is een duurzame manier van energie vergaren die ook direct bruikbaar is in je eigen huis. De hoge energierekening kun je gedag zeggen, dus. Helaas weten nog niet veel mensen hoe veel kosten er nou precies bij zonnepanelen komen kijken en dus ook niet hoeveel ze hier daadwerkelijk mee zouden kunnen besparen. Benieuwd hoeveel geld het je zou kunnen schelen? Lees dan gauw verder.

Zonnepanelen zijn winstgevend

Over het algemeen zijn zonnepanelen al dermate winstgevend dat je je eigenlijk geen zorgen hoeft te maken over een subsidie op zonnepanelen. Volgens onderzoek van Milieu Centraal levert een investering in zonnepanelen je net zoveel op als een rente van 6% op een spaarrekening. Als je vervolgens ook nog eens de btw terugvraagt, dan kan dat zelfs oplopen tot 7%!

Geen landelijke subsidie

Over het algemeen heeft Nederland geen nationale subsidie ontwikkeld voor het hebben van zonnepanelen, maar in sommige gemeenten is er wel de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Om te checken of dit ook het geval is in jouw gemeenten, kun je de energiesubsidiewijzer checken.

Btw terugvragen

Een ander financieel voordeel aan zonnepanelen is dat je de btw kunt terugvragen over de aankoopprijs en de kosten van de installatie. Dat kan vaak toch nog een hoop schelen. Dit is vooral aantrekkelijk voor ondernemers, die gewend zijn btw terug te (moeten) vragen voor hun bedrijf.

Geld lenen

Wat ook een mogelijkheid is als je zonnepanelen zou willen aanschaffen maar je hier de financiƫle middelen (nog) niet voor hebt, is dat je geld leent. Dat kan al zeer gemakkelijk met een duurzaamheidslening. Met een duurzaamheidslening zijn organisaties vaak nog flexibeler met geld uitlenen dan normaal, omdat ze minder risico lopen. Ze weten immers dat je het geld niet ergens anders uit zal geven dan aan deze (groene) optie.

Hoeveel bespaar je nou echt?

Hoeveel geld je nou echt bespaart door de aanschaf van zonnepanelen, is afhankelijk van het aantal zonnepanelen wat je laat installeren en je eigen energieverbruik. Een groot voordeel van zonnepanelen was de salderingsregeling voor zonnepanelen, en deze wordt vanaf 2023 afgebouwd. Maar zelfs wanneer deze afgebouwd is, blijft de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen nog rendabel.

Gebruik maken van bitcoin voor online aankopen

Previous article

Dit zijn de goedkoopste smartphones van 2020

Next article
Login/Sign up