Dit is het duurste huis van de wereld in 2019

Zou jij in het duurste huis van de wereld willen wonen? Het is een huis dat je niet op Funda zult tegenkomen. Het is ook geen huis dat in Nederland staat. De duurdere huizen in de wereld staan in Londen, Parijs, HongKong, Qatar en New York. Het is goed om dus wat verder te kijken om het duurste huis van de wereld te vinden.

Hong Kong, in The Peak

Het duurste huis van de wereld in 2019 staat in Hong Kong. Het huis is 392 miljoen euro waard. Hong Kong is een stad met een hele dure huizenmarkt. Betaalbare woningen zijn er weinig te vinden. Op Google Maps kun je inzoomen op het gebied The Peak in Hong Kong. Je ziet dan de zwembaden en huizen in de duurste wijk van Hong Kong. Hier staan alle paleisjes van de wereld. Het huis waar we het over hebben is een villa met een tuin van 15 hectares. Het is in 1991 gebouwd en is nu 681.000 euro per vierkante meter waard. Het pand staat nu te koop bij Christie’s en men zoekt een koper. De woning is in 2014 gekocht voor 16 miljoen euro. Een aardig rendement dus voor vier jaar.

 

Andere dure huizen in de wereld: The Penthouse

In Londen staan ook dure huizen. Zo staat dit penthouse te koop voor 200 miljoen euro. Het is een penthouse wat dag en nacht bewaakt wordt door SAS beveiligingsmensen. De ramen zijn kogelwerend en er is ook een panic room. Daarnaast is er ook een Spa in het gebouw en een uitstekende roomservice. Een Airfryer hoef je daar niet te verwachten.

 

Fairfield in The Hamptons

In de buurt van New York liggen The Hamptons. Het huis wat we bespreken is zeer groot. De buren vonden het zo groot, dat ze hun privacy aangetast voelden. Ze hebben er een rechtszaak van gemaakt. De eigenaar heeft een basketbalveld, theater, bowlingbaan en zelfs een eigen synagoge. Het gebouw kost rond de 250 miljoen euro.

 

Het duurste huis in Nederland

Het landgoed van Frits Phillip staat in Eindhoven. Je zou verwachten dat het duurste huis van ons land in Amsterdam of Wassenaar zou staan. Het is een zeer groot landgoed. Het is luxe en het straalt rust uit. Het staat in de bossen van de Eindhovense Herdgang (PSV traint hier ook). Het landgoed staat bekend als landgoed De Wielewaal. Naast de villa zijn er nog vier kleinere woningen. De hoofdwoning is gemaakt in een Engelse stijl en is 2600 vierkante meter groot. Er zijn tien slaapkamers en badkamers. Ook is er een Bentley welke je erbij krijgt. Het landgoed ligt op slechts een paar minuten afstand van het centrum van Eindhoven. Er is echter voldoende te zien op het landgoed van 150 hectare. Er is een eigen sportschool, exclusieve herenkamer, wijnkelder en zwembad. Het totaal staat te koop voor 50 miljoen euro. Het is nog niet verkocht, wat natuurlijk niet verrassend is. Het is immers een stevige prijs. De prijs is echter ook gebaseerd op de mogelijkheid van de uitbreiding van het vliegveld. De grond kan dan immers duur verkocht worden.