Besparingstips

Is er te besparen op een autoverzekering?

0

Een autoverzekering. We hebben er allemaal een nodig en je gaat ook een stuk lekkerder op weg als je verzekerd bent. Maar kan je ook besparen op je autoverzekering?

Wat voor auto heb je?

Als het gaat om een autoverzekering wil je natuurlijk waar voor je geld, maar als er wat euro’s bespaard kunnen worden, doen wij Nederlanders dat graag. Er zijn verschillende manieren waarop je dat ook kan doen. Check eerst wat voor verzekering past bij jouw type auto. Zo kan je al gauw voordelig een autoverzekering afsluiten. Als je met een oldtimer op pad gaat, heb je een andere verzekering nodig dan met een nieuwe elektrische auto.

Allrisk

Natuurlijk kan je gaan voor een allrisk verzekering. Dan ben je, zoals de naam doet vermelden, verzekerd voor alles. Als jij schade rijdt bij iemand anders, krijgt diegene het bedrag vergoed. Dat scheelt al een heleboel, maar ook jij krijgt in het geval van een allriskverzekering een bedrag vergoed dat de schade dekt. Een allrisk verzekering is dus handig, maar het is wel gelijk de duurste verzekering van allemaal. Deze optie is het best als je erg afhankelijk bent van je auto, de dagwaarde van je auto nog hoog is en je veel schadevrije jaren hebt.

Autoverzekering vergelijken

Een geïnformeerde beslissing, is de beste beslissing die je kan maken. Daarom is het altijd raadzaam om je autoverzekering te vergelijken. Bij verschillende aanbieders ligt de premie per maand een stuk hoger dan bij de goedkoopste aanbieder. Premies vergelijken kan dan een flinke besparing per maand opleveren.

Betaal per jaar

Veel mensen betalen hun autoverzekering gewoon per maand. Net als de meeste maandelijkse kosten hoort de autoverzekering er gewoon bij. Je kan je autoverzekering ook per jaar betalen. Als je nog wat geld achter de hand hebt, is dit misschien een goede optie om toch te besparen op je verzekering. Gemiddeld ben je 6% minder kwijt als je het bedrag in een keer afrekent.

Een hoog eigen risico

Vaak kan je met een hoger eigen risico besparen op je maandelijkse premie. Vaak kan je zelfs zo veel besparen dat je van dat geld een eventuele schade zelf makkelijk kan betalen en dat je zelfs goedkoper uit bent. Het lijkt misschien wat eng, omdat je nooit weet wat voor schade je kan krijgen, maar als we er vanuit gaan dat je netjes rijdt, kan je met een eigen risico flink wat besparen op je autoverzekering.

Dit zijn de beste budget scooters van 2020

Previous article

Beste neustrimmers van 2020

Next article
Login/Sign up