/

Wat is de goedkoopste zakelijke lening in 2020?

Heb je een eigen bedrijf en (tijdelijk) extra geld nodig? Dan kan het zijn dat je snel geld wil lenen. Bijvoorbeeld om nieuwe apparatuur of een nieuwe bus te kopen, of om een bedrijfspand te verbouwen. Je hebt dan geen tijd om te wachten tot je het bedrag bij elkaar gespaard hebt. En je investering zal zich in de meeste gevallen snel weer terugverdienen, waardoor geld lenen je snel een stap verder kan brengen. Maar hoe leen je nu zo goedkoop mogelijk voor je bedrijf anno 2020?

Zakelijke lening tot €50.000 nodig?

Als je een bedrag nodig hebt tussen de €2000 en €50.000 dan kan de aanvraag van een zakelijke lening heel snel gaan. Vergelijk wel eerst wat de beste zakelijke lening is voor jouw investering, bijvoorbeeld op basis van looptijd, rente en overige voorwaarden. Als je dan weet wat je nodig hebt, kan de aanvraag binnen 5 minuten gedaan worden. En waar je verwacht dat je lang moet wachten op acceptatie en uitbetaling, kan ook dat binnen een dag geregeld zijn.

De snelle leningen zijn overigens niet altijd de allergoedkoopste. Dankzij de lage rentes zijn leningen over het algemeen wel voordelig, reken op ongeveer 4 tot 5% op jaarbasis.

Wat is de goedkoopste lening?

Als je een bedrag tussen de €25.ooo en 5 miljoen euro nodig hebt, dan kun je middels een zakelijke banklening al lenen vanaf 1,5% rente op jaarbasis. Dat is natuurlijk ontzettend laag! Wel is gaat het hier om grotere bedragen, hiervoor is het dus belangrijk dat je goede cijfers kunt laten zien. Deze leningen worden afgesloten bij de grote bekende banken als ABN AMRO, Rabobank en ING.

Dit type zakelijke lening is dan ook meer geschikt voor grotere, gevestigde bedrijven dan voor bijvoorbeeld een startende ondernemer. Maar inmiddels zijn er ook andere aanbieders die deze lagere rentepercentages bieden voor lagere leenbedragen.

Een zakelijke lening afsluiten, wat heb je nodig?

We noemden het hierboven al even, om een zakelijke lening af te sluiten heb je o.a. je jaarcijfers nodig. Van hoeveel jaar je deze aan moet leveren, is afhankelijk van hoeveel je wil lenen en hoe goed de cijfers zijn. Ben je een startende ondernemer? Dan heb je deze cijfers nog niet. Dat betekent echter niet dat je dan geen lening af zou kunnen sluiten, als je een goed ondernemersplan hebt is er bij veel aanbieders toch wel wat mogelijk.

Verder moet er bij een zakelijke lening worden opgegeven waar je het geleende geld aan uit gaat geven. Het is dan ook niet de bedoeling dat je het zomaar gaat besteden. Wel kun je het geld voor veel verschillende doeleinden gebruiken, van investering in apparatuur, bedrijfspand tot het betalen van lonen. Je moet wel kunnen aantonen dat de investering op den duur geld op gaat leveren.

Belangrijk is ook rekening te houden met de looptijd. In sommige gevallen moet je het geleende geld binnen 6 maanden terugbetalen. En je betaalt natuurlijk ook rente over het bedrag. Het is dus goed om te bepalen hoeveel je per maand kunt missen zonder in de problemen te komen. Zo leen je altijd verantwoord en kun je dus een mooie investering in je bedrijf doen!