//

Kosten besparen op opslag wanneer je tussen huizen zit

Verhuizen: het kost tijd en geld. Het komt steeds vaker voor dat je niet direct in je nieuwe woning kunt en dus tijd moet overbruggen nadat je je oude woning verlaten hebt. In een tijdelijke woonruimte heb je vaak een stuk minder ruimte om al je spullen kwijt te kunnen, plus heb je vaak geen zin om alles in- en uit te pakken, uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, en dat dan weer opnieuw als je in je nieuwe woning kunt. Een oplossing hiervoor is het huren van opslagruimte. Met onze tips hou je de kosten daarvoor zo laag mogelijk.

Kies ruimte zo dicht mogelijk bij huis

Kies je opslagruimte zo dicht mogelijk bij huis. Dat kan zijn zo dicht mogelijk bij je tijdelijke woning, maar het makkelijkst is zo dicht mogelijk bij je nieuwe woning. Dan heb je je spullen, als je ze nodig hebt, zo snel mogelijk overgebracht. En hoe sneller je dat doet, hoe minder lang je de ruimte hoeft te huren, dus hoe voordeliger dat is. Ga je bijvoorbeeld in de buurt van Almere wonen, dan kun je snel en goedkoop een opslagruimte in Almere huren.

Word Tetriskampioen

Hoe groter de opslagruimte, hoe duurder deze is. Leer dus stapelen, spullen in elkaar schuiven, eigenlijk zoals je in Tetris moet doen. Zorg dat meubels zoveel mogelijk uit elkaar te halen zijn, dan nemen ze minder ruimte in beslag. Berg kleine spullen op in dozen of kratten, zoveel mogelijk van hetzelfde formaat zodat ze goed te stapelen zijn. De ruimtes zijn vaak hoog (3 meter of hoger) dus als je de hoogte niet gebruikt, is dat zonde van je geld! Ga je een opslagruimte huren, vraag dus ook hoe hoog de ruimte is.

Opruimen en wegdoen

Het is misschien een open deur, maar opruimen voordat je spullen naar de opslag brengt, is een goed idee. Spullen die je niet meer nodig hebt of niet gebruikt, nemen ruimte in beslag en kosten dus geld. Vraag je dus bij alles af of je het in je nieuwe woning nog gaat gebruiken of nodig hebt, of dat je er überhaupt nog vrolijk van wordt. Van het geld dat je uitspaart aan opslagkosten kun je vervolgens weer leuke nieuwe dingen kopen!