Dit zijn de landen met de hoogste ziekenhuiskosten

Een vakantie naar het buitenland is natuurlijk heerlijk. Maar helaas kan het gebeuren dat er iets verkeerd gaat. Zo kun je bijvoorbeeld vallen en iets breken of onverwacht naar het ziekenhuis moeten door een voedselvergiftiging. Wachten totdat je in Nederland behandeld kunt worden, is dan vaak geen optie. Dus moet je in het buitenland naar het ziekenhuis. De kosten voor medische zorg kunnen nogal verschillen per land. Om niet voor een onaangename verrassing te staan, hebben wij de landen met de hoogste ziekenhuiskosten op een rijtje gezet.

De landen met de hoogste ziekenhuiskosten zijn:

  • Zwitserland staat in deze lijst op nummer één. De zorg in dit land is ontzettend goed: er zijn nooit wachtrijen en er zijn meer dan genoeg artsen. De mensen in dit land zijn allemaal verplicht om zich te verzekeren. Omdat de zorg hier zo goed is, betaal je hier als toerist voor.
  • Ook in Noorwegen is de gezondheidszorg uitstekend en vergelijkbaar met Zwitserland. Voor de inwoners is de zorg erg goed geregeld en ook als toerist zal je niks te kort komen, maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan…
  • De Verenigde Staten mogen niet ontbreken in deze lijst. Een bezoekje aan een huisarts en wat antibiotica kan je al gauw 1200 euro kosten. Zorg daarom voor een zorgverzekering met goede aanvullende buitenlanddekking.
  • Het is niet te hopen dat je in Canada een ongeluk krijgt. De zorgkosten voor toeristen zijn hier namelijk erg hoog. Dus oppassen en jezelf goed verzekeren!
  • Thailand is misschien geen land dat je verwacht in deze lijst. Maar juist in Thailand moet je goed opletten. Er zijn namelijk veel klinieken die hun eigen tarieven mogen bepalen. Dit komt omdat er geen wettelijke tarieven zijn vastgesteld, daarom gooien veel ziekenhuizen hun prijzen flink omhoog.

Pas op voor privéklinieken

Mocht je naar het ziekenhuis moeten in het buitenland, let dan heel goed op naar wat voor ziekenhuis je gaat. Landen als Spanje en Turkije zitten vol met privéklinieken. In Turkije zitten deze klinieken vaak in het hotel. Dit klinkt fijn, zo’n medische post naast de deur, maar kijk goed uit want ze weten hier alles goed te prijzen.

De beste zorgverzekering

Wij in Nederland zijn verplicht ons te verzekeren, maar wat voor soort verzekering je kiest is helemaal aan jou. Met de zorgvergelijker kun jij een verzekering vinden die het beste bij je past. Zo kun je goed uitzoeken waar je wel en niet voor wordt vergoed en waar je de beste prijs krijgt. Let er voordat je op vakantie gaat altijd goed op of medische hulp in het buitenland ook in je pakket is opgenomen. Veel mensen denken dat ze goed zijn verzekerd, maar lopen op vakantie toch tegen onverwachte ziektekosten aan, die uiteindelijk voor hun eigen rekening zijn. Geen leuke afsluiter van je vakantie.

Corona

Deze zomer is het plannen van een vakantie extra lastig door de corona omstandigheden. Waar moet je als vakantieganger op letten? Houd de kleurcodes op de website van de Rijksoverheid goed in de gaten. Weet wat de risico’s zijn. En zorg er natuurlijk voor dat je goed verzekerd bent!