Besparingstips

Moet je wachten met shoppen tot black friday?

0

Koopjesjagers zullen bekend zijn met Black Friday, een dag in het jaar waarin veel webshops gaan stunten met hun kortingen. Het fenomeen is over komen waaien uit Amerika, waar grote winkels losgingen met kortingen op hun producten. Dit jaar valt Black Friday online (vanaf 00:00!) op vrijdag 27 november. Webwinkels als Zalando, Mediamarkt en andere hebben dan allemaal mooie Black Friday aanbiedingen. Perfect om te gebruiken als inkoopmogelijkheid voor al die sinterklaas- en kerstcadeaus. Maar als je nu een perfect paar nieuwe schoenen hebt gespot, is het het dan waard om te wachten tot Black Friday, of kun je ze het beste nu al aanschaffen?

Kortingen: Amerika versus Nederland

Je moet niet verbaasd zijn als de kortingen tussen de 50 en 75% liggen, dat is voor Amerikaanse begrippen op Black Friday vrij normaal. In Nederland zijn de kortingen wat lager, maar desalniettemin kun je er goed slagen voor jouw favoriete producten – echter dan met een iets zachter prijsje. Hoe groot of klein de kortingen zijn is afhankelijk van de webwinkel waar je wilt shoppen. Vaak blijken de kortingen in Nederland ongeveer te liggen tussen de 10 en 25%. Toch is de populariteit van Black Friday in Nederland de laatste jaren flink gestegen, en is de verwachting van experts dat de kortingen dit voorbeeld zullen volgen. Wie weet kun jij over een paar jaar dus ook wel kortingen van 75% vinden tijdens Black Friday.

Niet alle producten

Hoewel in Amerika tijdens Black Friday wel ineens álles in de korting valt, is dit in Nederland zelden het geval. Hier is er slechts vaak een selectie aan producten in de korting, vaak ongeveer een kwart van het assortiment. Het is dus nog maar de vraag of dat ene product waar je al een tijdje op zit te aasen, hier ook onder zal vallen.

Uitverkocht

Een nadeel aan Black Friday is dat je niet de enige zult zijn die klaar zit om gebruik te maken van de kortingen. Veel mensen zitten de avond voor Black Friday al klaar achter hun laptops of computers om om klokslag twaalf uur hun slag te kunnen slaan. Dat betekent ook dat veel producten waarschijnlijk snel uitverkocht zullen zijn. Wanneer je een boodschappenlijstje vol producten hebt die je zou willen, kan het dus zomaar zijn dat je een deel van dit lijstje zult moeten laten varen.

Als je dus écht niet meer kan wachten op dat paar leuke schoenen, die leuke jurk, of die nieuwe stofzuiger dan is het slim om hem misschien gelijk aan te schaffen

Korting op andere manieren

Black Friday is natuurlijk niet de enige manier om korting te krijgen op jouw favoriete webshops. Twee keer per jaar is er de reguliere sale, vaak eind juli en eind december. Ook kun je online gemakkelijk zoeken naar kortingscodes.

Conclusie

Als je dus écht niet meer kan wachten op dat paar leuke schoenen, die leuke jurk, of die nieuwe stofzuiger dan is het slim om hem misschien gelijk aan te schaffen. Maar als je het geduld op kunt brengen om uiteindelijk toch een stuk goedkoper uit te zijn, dan is wachten tot Black Friday misschien wel een heel goed idee.

Zo bespaar je gemakkelijk op je abonnementskosten!

Previous article

Besparen op boekhouden door het zelf te doen: 5 Tips

Next article
Login/Sign up