/

Net verhuisd? Zo krijg je een stijlvolle maar betaalbare inrichting

Je bent net in je droomhuis getrokken maar het interieur is nog niet zoals je dat zou willen. Misschien heb je allemaal meubels gekregen, of meegenomen uit je oude huis, maar in je nieuwe huis is het het net niet. Maar ook je budget is aardig geslonken… Op zoek dus naar een mooie, stijlvolle inrichting die ook nog eens betaalbaar is. Waar begin je?

Opbergruimte

Wat sowieso niet mag ontbreken in je interieur is opbergruimte.  Losse rommeltjes in huis is nu eenmaal niet stijlvol. Kasten zijn vaak een grote uitgave, maar bij de grote woonwinkels vind je ook genoeg stijlvolle, goedkope kasten in elke stijl.

Nieuw en oud combineren

Misschien zijn (een deel van) je meubels nog wel prima maar is het een kwestie van combineren met wat nieuwe items. Hiervoor hoef je niet direct je hele spaarrekening leeg te trekken, er zijn genoeg betaalbare alternatieven. De grote woonwinkels hebben hele mooie spullen en omdat ze het in bulk inkopen, kunnen ze het tegen hele schappelijke prijzen aanbieden.

Je kunt ook kijken naar je bestaande meubels en ze wellicht een opknapbeurt geven met een likje verf. Zo kan bestaand meubilair vaak nog een ronde mee en ziet het er weer uit als nieuw! Heb je geen bestaand interieur én een laag budget? Snuffel eens bij de kringloop en kijk ook wat je eventueel met de spulletjes zou kunnen doen (verven!) om het passend te maken.

Kies een stijl en blijf daarbij

Wat ook niet heel stijlvol overkomt is als je items een allegaartje zijn van stijlen. Sommige stijlen laten zich prima combineren, zoals industrieel met scandinavisch of klassiek met romantisch. Maar meer stijlen met elkaar combineren creëert eerder een ratjetoe dan een samenhangend geheel. En sommige stijlen passen nu eenmaal niet zo goed bij elkaar.

Kies dus één of twee stijlen en voer dit zoveel mogelijk door in je interieur voor een stijlvol geheel. Vaak kan het wel weer leuk zijn om één item, misschien wel met sentimentele waarde, dat uit de toon valt, toe te voegen aan je interieur. Dan springt het er meteen uit. Dus heb je nog een oude kast of bureautje, een familiestuk, kijk dan of het bij het geheel past. En soms doet een likje verf ook hier wonderen.

Accessoires

Met accessoires geef je eigenheid aan je interieur. Een paar leuke kussens en een plaid op je oude bank geven die bank meteen een andere uitstraling bijvoorbeeld. Of een moderne lamp boven je antieke eettafel, waardoor die tafel ineens veel moderner oogt. Accessoires zijn vaak veel goedkoper dan meubels, dus hier kun je met een klein budget snel verschil maken.

Koop vooral niet alles van hetzelfde. De tijd dat alles moest matchen, van kast tot tafel, is geweest.Mixen en matchen maakt het interieur écht van jou.