/

Nieuwste iPhone kopen? Tips om behoorlijk wat geld te besparen

Binnenkort is het dan eindelijk zover! Dan wordt de nieuwste iPhone 15 gelanceerd. Dat betekent voor de meeste Apple liefhebbers dat ze deze datum al onderstreept in hun agenda hebben staan en hopen een van de eerste exemplaren te bemachtigen. Maar laten we eerlijk wezen: altijd de nieuwste iPhone kopen is een dure hobby. Gelukkig zijn er ook manieren waarop je flink wat geld kunt besparen. Ook wanneer je voor de nieuwste iPhone kiest. In dit artikel vind je enkele handige bespaartips.

Zakelijk abonnement kiezen 

Een iPhone 15 Plus zakelijk abonnement is misschien niet direct goedkoper, maar levert wel een aantal grote voordelen op. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, kun je hier dus dankbaar gebruik van maken. Op de eerste plaats omdat je beter bereikbaar bent met een zakelijk abonnement. Wanneer er onverhoopt toch problemen ontstaan, zullen de zakelijke abonnees bovendien voorrang hebben bij het herstellen. Daarnaast ben je ook in staat om verschillende zakelijke kosten af te trekken. Hierdoor kun je ongelooflijk veel geld besparen. Zelfs op de nieuwste iPhone. 

Kies het model dat bij jou past 

iPhones zijn altijd in heel veel verschillende varianten verkrijgbaar. Laat je vooral niet overhalen om voor de duurste te kiezen. Duur is in dit geval zeker niet altijd beter. In veel gevallen is het zelfs verstandiger om voor een goedkoper exemplaar te kiezen. Investeer geen geld in dingen die je simpelweg niet nodig hebt. 

Daarom is het van belang om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat je nu precies nodig hebt. Wat heb je nodig in een telefoon? Is de camera bijvoorbeeld van belang omdat je regelmatig fotografeert of filmpjes maakt voor het werk of van je kinderen? Heb je extra geheugen nodig omdat je veel gegevens opslaat? Of heb je voldoende aan het standaard geheugen? Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke eindbedrag voor jouw telefoon. Door enkel te kiezen voor hetgeen dat je echt nodig hebt, kun je eenvoudig wat geld besparen. 

Wacht iets langer 

Heb je vaak last van een ernstig geval van FOMO? Deze afkorting staat voor Fear Of Missing Out en betekent dat je impulsiever reageert omdat je ziet dat heel veel anderen het ook doen en je dus iets ‘mist’. Dan is het belangrijk om nu even pas op de plaats te nemen. 

Het leuke van smartphones is dat de prijzen enorm fluctueren. Wanneer de telefoon net uit is, wordt de hoofdprijs nog gevraagd. De vraag is op dat moment ook ongelooflijk hoog en daardoor kunnen de prijzen ook hoog blijven. Na enkele maanden zien we echter al vaak de eerste prijsdalingen ontstaan. Het is daarom slim om gewoon nog heel eventjes te wachten. Dat geeft jou de mogelijkheid om prijsdalingen en leuke acties af te wachten, maar ook om de echte ervaringen van klanten te lezen. Of de nieuwste iPhone echt een verrijking is, weet je immers pas als deze door meerdere mensen wordt gebruikt. Heel goed om nog even te wachten dus.