Online je sloopauto verkopen: hoe gaat dat?

Het is altijd balen om je auto naar de sloop te moeten brengen. Ook al weet je dat het moment er aan zit te komen en het is even slikken wanneer je te horen krijgt dat je geliefde rammelbak niet meer door de APK komt. Echter is het niet meteen einde oefening; je auto kan zomaar nog wat waard zijn. Nu snap ik dat je geen zin hebt om hier veel energie in te steken. Gelukkig kan je je sloopauto tegenwoordig ook online verpatsen. Zo verdien je nog wat aan je auto en verzacht je ook de pijn van het afscheid.

Wat levert het verkopen van een sloopauto op?

Je bent nieuwsgierig geworden. Begrijpelijk, want nog een klein zakcentje krijgen voor je afgeschreven auto is altijd leuk. Maar hoe gaat dit proces in zijn werk? Ten eerste wordt er getaxeerd wat je sloopauto waard is.  Dit hangt af van een aantal factoren: het merk, het model, het bouwjaar, de fysieke staat en natuurlijk de kilometerstand. Een Porsche levert nou eenmaal meer op dan een Ford. Zo simpel is het. Wees niet bang wanneer je auto echt total loss is, ook dan kan je auto nog wat tientjes waard zijn. Voor deze taxatie kan je vaak online een afspraak maken. Heb je anderen voertuigen die je wil laten taxeren? Je wil bijvoorbeeld je brommobiel verkopen? Vermeld dit dan ook even bij het maken van een afspraak.

Waar op te letten bij de afhandeling

Wanneer je auto getaxeerd is, moet de auto naar de sloperij gebracht worden. Dit kan op verschillende manieren. Je kan een online afspraak maken en de auto laten ophalen. Het fijne hiervan is dat je de auto niet zelf de weg op moet zien krijgen. Je mag tenslotte niet meer in een afgekeurde auto rijden, dus je moet een aanhanger regelen om de auto te vervoeren. Wanneer dit zonder te veel moeite geregeld kan worden, raden we dat aan. Echter kan je je auto ook laten ophalen door de sloperij. Hier wordt natuurlijk wel een klein bedrag in rekening voor bedrag. Wat toch zonde is als je de auto makkelijk zelf kan vervoeren.