/

Telefoonverzekering: hoe kun je hierop besparen?

Vroeger kon je een Nokia voor een paar tientjes aanschaffen, maar de smartphones van nu zijn zo geavanceerd dat je flink in de buidel moet tasten om een nieuwe telefoon te kunnen kopen. En wanneer je dan zo’n gloednieuw toestel in je bezit hebt, wil je er natuurlijk zuinig mee omgaan. Om die reden sluiten veel mensen een telefoonverzekering af, zodat je telefoon verzekerd is tegen verlies, valschade en/of diefstal. Maar wij begrijpen dat je niet elke maand vast wil zitten aan een hoog bedrag om die telefoonverzekering te betalen. Daarom presenteren we je in dit artikel een paar handige tips die je flink kunnen laten besparen op je telefoonverzekering! Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Check je inboedelverzekering

Een telefoonverzekering is (niet in alle gevallen, maar wel sommige) hartstikke overbodig. Dat komt omdat er een hele grote kans is dat je telefoon gedekt is onder je inboedelverzekering. Check daarom altijd goed bij je verzekeraar en afgesloten verzekering wat er wel en niet gedekt wordt, voordat je een losse telefoonverzekering afsluit.

Buitenshuisdekking

Een inboedelverzekering vergoedt vrijwel alles wat er binnenshuis met je spullen gebeurt. Waarschijnlijk ben je een stuk banger dat er iets buitenshuis met je telefoon zal gebeuren. Qua kans op diefstal is dit ook veel aannemelijker. Maar in plaats van een losse telefoonverzekering af te sluiten, kun je beter een aanvullende buitenshuisdekkign op je inboedelverzekering afsluiten. Dat kost relatief een stuk minder, en zo ben je er toch van verzekerd dat je spullen ook buiten de deur verzekerd zijn.

Schaf een goed telefoonhoesje aan

Misschien wel de makkelijkste maar o zo effectieve tip: schaf bijvoorbeeld een hoesje voor je iphone 11 aan. Dan heb je de kans op valschade of displayschade in ieder geval al een stuk verminderd. Kies dan het liefst voor een book- of flipcase, zodat je telefoon volledige bescherming wordt geboden en ook de voorkant van je scherm beschermd is. Op Besparo gaven we eerder al tips voor hoe je met het beschermen van je telefoon heel makkelijk op kosten bespaart.

Weeg de risico’s af

Wanneer je van jezelf weet dat je heel zuinig met je spullen omgaat en je telefoon altijd goed beschermt, dan is de kans minder groot dat er heel gemakkelijk iets mee zou gebeuren. Weeg dan de kosten van een reparatie (wat dus niet zo snel zal gebeuren) af tegen de kosten van een verzekering elke maand. Stel je moet één keer per jaar een reparatie laten doen van 75 euro, dan weegt dat natuurlijk niet op tegen een telefoonverzekering van 15 euro per maand.