Tijd besparen op je huishoudelijke klusjes? Zo doe je dat

Soms lijkt het wel alsof huishoudelijke klusjes niet ophouden. Heb je net de vaatwasser uitgeruimd, dan staat er wel weer nieuwe vieze vaat op je te wachten. Heb je net je hele huis gestofzuigd, dan zie je het volgende moment wel weer een hoopje stof ronddwarrelen. Hoewel het doen van huishoudelijke klusjes soms aan kan voelen als een soort bezigheidstherapie, begrijpen wij dat je liever tijd besteedt aan leukere dingen. Hoe zorg je er dan voor dat je de klusjes in het huishouden zo snel mogelijk klaart? Wij geven tips!

Nooit met lege handen lopen

Een tip die vooral veel in de horeca wordt gebruikt. Als je tóch al een bepaalde kant op gaat lopen, zorg dan dat je altijd iets meeneemt van punt A naar punt B. Dit scheelt bijna geen extra werk, maar scheelt je wel een tochtje heen en weer lopen later op de dag. Heb je dus bijvoorbeeld je geliefde een kopje koffie gebracht in haar of zijn studeerkamer en zie je daar nog een leeg theezakje liggen, neem deze dan gelijk mee om weg te gooien. Je gaat immers toch teruglopen, dus het zou zonde zijn om het dan niet mee te nemen! Onthoud dus – loop voor zover het kan, altijd met iets in je handen.

Stofzuigen

Zeker wanneer je eters over de vloer hebt gehad die niet per se heel netjes eten, kan je woning er al snel uit gaan zien als een puinhoop. Kruimels op de grond komen niet alleen vies over, maar trekken ook nog eens ongedierte zoals muizen en ratten aan. Dat vermijd je natuurlijk liever. Door een stofzuiger of kruimeldief te gebruiken heb je in één keer een oppervlakte gemakkelijk vrij van vuil.

woman lying on sofa

Investeer in een vaatwasser

Elke dag de vaat moeten don kost ontzettend veel tijd en is niet bepaald een leuk werkje. Daarnaast stapelt de vaat zich gedurende de dag op en dit kan rommelig en vies ogen. De oplossing? Investeren in een vaatwasser. Een vaatwasser scheelt enorm qua huishoudelijke taken. Het enige wat je hoeft te doen is de vieze vaat in de vaatwasser te zetten, en het er vervolgens schoon weer uit te halen. Et voilá: schoon servies! Wil je investeren in goede onderdelen zoals een stevig bovenrek, dan kun je altijd Miele vaatwasser onderdelen bestellen.

Een wasmachine en een droger

Een huis kan ook gauw rommelig of onverzorgd gaan ogen wanneer er overal was hangt. Was hoef je niet uit te hangen op het moment dat je zowel een wasmachine als een droger in huis hebt. Je stopt simpelweg je schone was in de droger en wacht totdat deze klaar is met drogen. Met Miele onderdelen droger ben je verzekerd van een kwalitatief goede droger die ook nog eens goed is voor je kleding. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je handdoeken er enorm zacht uitkomen en dat voelt toch een stukje fijner aan dan van die harde kreukelige handdoeken die aan de lucht zijn gedroogd. Zeker wanneer je net uit een warme douche komt. Toch?

Voordat je gaat slapen

Een laatste tip: zorg altijd dat je de huishoudelijke klusjes hebt gedaan voordat je gaat slapen. Zo word je altijd in een schoon huis wakker.