Tips: Op deze 7 dingen kan (bijna) iedereen besparen 

Besparen kunnen we allemaal, en moeten we misschien wel allemaal. Het leven wordt steeds duurder dus hier 7 dingen waar je zeker op kan besparen. 

Wij Nederlanders staan bekend om ons gierig zijn. Maar ook wij zijn de laatste jaren steeds minder gierig geworden en geven geld uit als water. Maar soms moet je toch even letten op je portemonnee. Van besparen door over te stappen op sim only of te kijken naar je boodschappen. Iedere cent is weer mooi meegenomen, dus hier volgen een aantal gouden tips. 

1.    Mobiel abonnement 

We noemden het al even in de intro van dit artikel. Maar je kan zeker weten besparen op je mobiele abonnement. Door bijvoorbeeld over te stappen op sim only of ervoor te kiezen om je mobiel los af te rekenen. Want geld lenen kost geld! 

2.    Goedkoop boodschappen 

De boodschappen worden wereldwijd duurder. Door oorlogen, maar ook door de constante zoektocht naar grond om op te verbouwen. Kijk daarom naar slimme koopjes bij budget supermarkten of ga eens naar de markt voor de verandering. 

3.    Wordt vegetarisch 

Vlees is vaak het duurste product in de winkel. Vegetarisch eten is daarom een stuk goedkoper. Nu hoef je niet volledig van het vlees af te stappen, maar probeer het eens wat minder te eten. Zo ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig. 

4.    Koop een goed paar sokken 

De gasprijzen blijven maar stijgen en stijgen. De kans dat de gasprijzen afnemen is maar klein. Dus zorg voor een goed paar wollen sokken en een dikke trui. 3 graden kouder in huis kan zorgen voor een afname van 30% van jouw stookkosten

5.    Heet water koken 

We gooien er ook gewoon een kleine en gemakkelijke tip tussendoor. Wist je dat je beter water voor kan koken in de waterkoker. Vervolgens zet je het al kokend met een pannetje op het vuur. Zo bespaar je een hoop gas en daarmee kosten. 

6.    Introduceer kliekjesdag

Je hoeft echt niet iedere dag culinair bezig te zijn. Kook daarom vanaf nu altijd net iets te veel. Bewaar het in de koelkast of in de vriezer en introduceer kliekjesdag. Dit kan ook ideaal zijn wanneer je bijvoorbeeld dagen hebt wanneer je minder tijd hebt om te koken. 

7.    Controleer je abonnementen 

Of het nu gaat om je zorgkosten of dat je bij een streamingdienst een abonnement hebt lopen. Je kan behoorlijk besparen door eens kritisch te kijken naar al die abonnementen. Want hoeveel geef jij eigenlijk maandelijks uit per abonnement?