Verschillende type parasols en hoe je de juiste kiest

Het is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt, maar om te eten, of te werken in de tuin is een lekkere schaduwplek ook belangrijk. Hiervoor kun je een geschikte parasol uitkiezen. Maar hoe doe je dat? Parasols zijn er in allerlei soorten en maten. Wij zetten hieronder de verschillende soorten op een rij, zodat jij de juiste kiest!

De balkon parasol

Geen tuin? Niet getreurd! Ook op jouw balkon kan een mooie parasol staan. Een balkon parasol is vaak wat kleiner van formaat zodat die goed op het balkon (of een klein terras) past. De meeste modellen hebben een knikbare stok zodat je het scherm kunt kantelen zodra de zon draait. Op het balkon staat vaak meer wind dan in de tuin. Daarom zijn de balkon parasols uitgerust met een windvanger. Omdat deze soort parasol wat kleiner is, is de prijs ook wat lager!

De horeca parasol

Heb je een groot terras dat je van schaduw wilt voorzien? Dan is een horeca parasol misschien geschikt. Deze heeft namelijk een spanwijdte van 4 tot 5 meter. Een ‘normale’ parasol heeft vaak een doorsnede van 2 tot 3 meter. Daarnaast is deze parasol voorzien van een handig in- en uitklapsysteem. Doordat ze zo groot en luxe zijn, zijn ze vaak wel wat duurder.

De strandparasol

Iedereen kent deze parasol wel. Ideaal om mee te nemen naar de camping of het strand. Deze parasol is licht in gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren. Het uiteinde is makkelijk in het zand of een andere onverharde ondergrond te steken.

De zweefparasol

Wil jij zo veel mogelijk schaduw creëren zonder elke keer de zware parasol te moeten verschuiven? Kijk dan eens naar een zweefparasol. Deze parasols zijn ontzettend handig in gebruik doordat ze makkelijk alle kanten opgedraaid kunnen worden. Zo kan jij de hele dag lekker in de schaduw zitten en genieten van de nazomer!

De parasolvoet

Naast het uitkiezen van de juiste parasol, is het ook belangrijk om een goede parasolvoet te kiezen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de parasol bij de eerste windvlaag meteen wegwaait. Kijk daarom goed naar wat de mogelijkheden zijn in jouw tuin of op jouw balkon.