/

De voordelen van een led paneel op je werkplek

Een kantoor verlichten is een lastig klusje. Je moet vaak grote ruimtes verlichten, je wil helder en fijn licht en tot slot wil je dat de kosten zo laag mogelijk houden. Onmogelijk? Zeker niet! Door de opkomst van led panelen kan je grote ruimtes op een fijne en duurzame manier verlichten. Prettig voor het milieu, maar ook zeker voor de portemonnee.

Win op onderhoud

Naast de duurzaamheid en het feit dat een led paneel vrij goedkoop is, is een led paneel ook erg makkelijk in het onderhoud. Dit is fijn, want hierdoor kan je langer genieten van je led paneel en gaat hij veel langer mee dan vergelijkbare verlichting. Een halogeen lamp heeft bijvoorbeeld maximaal 2000 branduren en een led paneel haalt dit gemakkelijk in met 50.000 branduren. Een aanzienlijk verschil! Je bespaart dus kosten op het aanschaffen van nieuwe lampen, maar ook op kosten die je voor installateur moet betalen. Tot slot is led verlichting niet gevoelig voor temperatuur en knappen de lampen niet bij temperatuurschommelingen.

Lage rekeningen

Het is een feit dat led panelen veel zuiniger in gebruik zijn dan andere vormen van verlichting. Hier bespaar je ontzettend veel geld mee op lange termijn. Je drukt je stroomrekening namelijk met 90 procent wanneer je led verlichting gebruikt. Een klein voorbeeld voor de beeldvorming: 20 watt led lampen produceren even veel licht als normale lampen van 200 watt. Beste de moeite waard al zeggen we het zelf.

Nauwkeurig licht

Led verlichting is net als andere soorten verlichtingen in verschillende soorten kleuren te verkrijgen. Het fijne aan een led paneel is dat ze heel helder licht geven en dat betekent dat je de kleuren heel nauwkeurig kan instellen. Dit is fijn, want zo kan je het licht aanpassen aan de ruimte en de werkzaamheden. Voor op kantoor bijvoorbeeld wat zachter licht en op werkplekken zoals een magazijn of een fabriek kan je kiezen voor wat harder en witter licht. Led licht knippert en zoomt niet en zorgt dus voor een fijn sfeer op het kantoor. Tot slot is het bewezen dat led verlichting zorgt voor een hogere productiviteit.