Waarom heb je een inboedelverzekering nodig?

Je kan alles verzekeren vandaag de dag. Maar is dat eigenlijk ook wel nodig? Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering. In deze blog gaan we het hebben over waarom ook jij een inboedelverzekering moet afsluiten. Lees je mee?

Inboedelverzekering afsluiten? Eigenlijk is een inboedelverzekering gewoon een verzekering voor jouw inboedel. Klinkt logisch, toch? Het betekent dat je alles in jouw huis verzekerd voor eventuele schade. Nu is het wel zo dat het per aanbieder kan verschillen wat er precies onder het kopje inboedel past. Maar in het algemeen kan je zeggen dat als er bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal of vandalisme en waterschade optreedt in jouw woning dat je je inboedel vergoed krijgt.

Vergoedingen

Daarom is het belangrijk dat je een inboedelverzekering hebt, want als je dit niet goed hebt geregeld kan het zijn dat je alles zelf moet vergoeden. En dat kan een flinke prijs worden. Let er wel op dat het soms ingewikkeld kan zijn omdat sommige dingen weer onder je opstalverzekering vallen. Beide verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen wel slim zijn om te hebben.

Wil je zeker weten wat je kan verwachten? Kijk hier voor het inboedelverzekering berekenen.

Ondanks dat een inboedelverzekering dus niet verplicht is, is het wel slim om er eentje dus te hebben. Vooral misschien wel voor die ene keer dat het wél misgaat. Per jaar betaal je tussen de 80 of de 100 euro. Maar dat weegt zeker niet op tegen de hoeveelheid dat je krijgt uitgekeerd. Zoals elke verzekering geldt ook bij de inboedelverzekering: pas als je het nodig hebt ben je blij dat je ‘m hebt!

Zitten er ook nadelen aan inboedelverzekeringen?

Als je niet elke maand extra kosten wilt kan het vervelend zijn om nog een verzekering af te sluiten. Soms kan je er ook voor kiezen om alles in één keer te betalen. Daarnaast moet je goed letten op wát er is verzekerd. Want als je bijvoorbeeld hele waardevolle spullen hebt dan heb je daar vaak nog een aanvullende verzekering voor nodig. Dit noemen ze een kostbaarhedenverzekering. Denk bijvoorbeeld aan als je kunst aan de muur hebt of als je antieke meubels hebt staan.

Meer weten over verzekeringen in Nederland? Je leest het hier!