Wat kun je allemaal doen met Dogecoin?

Wat is Dogecoin?

Dogecoin werd gecreëerd in 2013 en is gebaseerd op de populaire internet meme Doge. Vandaag de dag staat Dogecoin bekend om zijn leuke, vriendelijke community en een algehele vrolijke sfeer. Dogecoin heeft het internet veroverd en is een van de meest populaire cryptocurrencies van vandaag. Je kunt het kopen op de meeste cryptobeurzen als Coinbase, Crypto.com, Binance en Anycoin Direct, de veiligste cryptobroker in Europa. Doge is gebaseerd op de doge meme, die werd geïnspireerd door een Shiba Inu hond. Sinds zijn creatie heeft de dogecoin community veel gebruik gemaakt van de munt. Van het tippen van andere mensen op Reddit tot het financieren van het Jamaicaanse bobsleeteam, de Shiba Inu heeft een aantal coole dingen geïnspireerd. De munt is vergelijkbaar met Bitcoin in de zin dat geen centrale bank of overheid het controleert. Dit betekent dat het vrij is van overheidsregulering, maar ook dat het niet wordt ondersteund door fysiek geld.

Dogecoin kan gebruikt worden om fooien te geven op Twitch.

Als je een fan bent van livestreaming op Twitch, is de kans groot dat je van de Dogecoin hebt gehoord. Het is een cryptocurrency die begon als een meme en sindsdien is uitgegroeid tot een belangrijke cryptocurrency. Het is gebaseerd op dezelfde technologie die Bitcoin aandrijft, maar de Dogecoin community heeft een heel andere manier om het te gebruiken, waaronder dus fooien geven aan goede livestreamers op Twitch.

Dogecoin kan gebruikt worden om fooien te geven op Twitter.

Met Dogecoin kun je dus kleine hoeveelheden Dogecoins geven aan andere mensen voor het leveren van goede content of diensten. Het is vergelijkbaar met Reddit’s “Geef goud” functie. De Dogecoins worden gegeven in de vorm van ‘tips’, die worden geplaatst op het einde van de tweet in de vorm van Dogecoin’s afbeelding met een tekst als “wow”, “amazing”, “thanks”, etc. Je kunt mensen voor van alles een tip geven, zoals goede content, tutorials, grappige foto’s, sites…

Dogecoin gebruiken in de Tesla webshop

Naast auto’s, verkoopt Tesla ook diverse accessoires. De Amerikaanse autofabrikant heeft een eigen webshop met verschillende coole gadgets en spullen. Diverse producten in de webshop van Tesla kunnen enkel en alleen afgerekend worden met Dogecoin. Een meme cryptocurrency, die al lange tijd de aandacht heeft van Elon Musk. Terwijl het overgrote deel van de cryptokoers zoals Bitcoin en Ethereum in mineur zit, stijgt de waarde van Dogecoin bij elke tweet van Elon Musk. Die waardestijging heeft natuurlijk ook veel te maken met het feit dat Tesla Dogecoin accepteert als officieel betaalmiddel in de webshop.