Besparingstips

Zo bespaar je geld op je kleding

0

We willen ons allemaal goed voelen in onze kleding. Maar als we reëel kijken naar deze maandelijkse kostenpost? Dan kunnen veel mensen hier nog wel het een en ander op besparen. De stad in gaan en met 10 tassen vol met nieuwe kleding terugkomen? Dat is niet duurzaam voor het milieu en niet duurzaam voor je portemonnee. In deze blog geven we je daarom 3 tips voor het besparen op kleding!

1. Vintage en tweedehands

Tweedehandswinkels vol met prachtige vintage items? Het lijkt als paddenstoelen uit de grond te schieten. Zeker grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht krijgen steeds meer van zulke vintage stores. Op deze plekken kun je vaak heel mooie kledingstukken vinden. Ze zijn niet alleen heel origineel, vaak zijn ze ook van zulke goede kwaliteit dat je er nog jaren plezier van kunt hebben.

Maar vlak ook de kringloopwinkels niet uit. Hier vind je vaak pareltjes voor nog minder geld. Shop je liever online? Google dan zeker eens naar vintagewinkels. Want zelfs online kun je deze winkels vinden. En vergeet Marktplaats natuurlijk niet!

2. Organiseer een kledingruil

Gaan we echt voor budget? Dan is een kledingruil een heel goede oplossing voor het vinden van nieuwe kleding zonder diep in de buidel te tasten. Een kledingruil organiseer je vaak onder vrienden of vriendinnen. Breid je de cirkel wat uit door iedereen nog één of twee mensen uit eigen kring mee te brengen, dan heb je binnen no time een grote groep. Een kledingruil is heel simpel. Je ruilt onderling de kleding die jij niet meer wilt, voor items van andere mensen. Zo ruim je niet alleen je kast op. Je hebt ook weer ruimte om er andere leuke items op te hangen!

3. Shop online naar de beste saledeals

Online shoppen kan natuurlijk een valkuil zijn. Maar je kunt er ook de allerbeste deals vinden! Sommige dingen koop je tenslotte liever nieuw, denk aan lingerie. Als jij de tijd hebt om te wachten op de beste deals, kun je je bijvoorbeeld inschrijven op nieuwsbrieven. Hunkemöller sale? Jij bent er als eerste bij! Je moet nu wel de kracht kunnen opbrengen om enkel en alleen tussen de afgeprijsde artikelen te neuzen. Anders zit je virtuele winkelmand straks vol met veel duurdere producten. Succes!

Koel je huis duurzaam af met een smart home app

Previous article

Bespaar hoge kosten door het beter beschermen van je telefoon

Next article
Login/Sign up