Besparingstips

Zo bespaar je gemakkelijk op je abonnementskosten!

0

Tegenwoordig is er voor veel verschillende diensten een abonnement beschikbaar. Iedereen heeft wel een telefoon-, internet-, sport- of zelfs een bloemenabonnement. En lijkt het maar zo, of worden die abonnementen met de jaren duurder? Als je al die abonnementen bij elkaar optelt, kom je op een behoorlijk hoog maandelijks bedrag. De oplossing is simpel. Besparen op je abonnementen. En dat is gemakkelijker en sneller gedaan dan je denkt.

Bespaar op je televisie abonnement

Elk huishouden heeft inmiddels een televisie in de woonkamer staan. Maar om tv te kijken heb je wel een abonnement nodig. Ben je daarnaast ook nog trotse bezitter van een vakantiehuisje in Nederland? En staat daar ook een televisie? Dan betaal je vaak voor twee abonnementen, omdat het om twee huishoudens gaat. Zonde! Er bestaat namelijk de mogelijkheid om televisie te kijken op meerdere apparaten met hetzelfde abonnement. Hierdoor kun je overal in Nederland tv kijken, terwijl je maar één abonnement betaalt.

Besparen op het abonnement van je mobiel

Grote kans dat je een abonnement voor je smartphone hebt afgesloten. Je betaalt dan een vast bedrag om te kunnen bellen, internetten en eventueel oldschool te sms’en. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om abonnementen & daarmee ook in abonnementskosten. Een goede reden om eens na te gaan of je wel de juiste prijs betaalt bij datgene dat je verbruikt.

Maak je nauwelijks gebruik van data? Dan is een prepaid telefoon een goede optie! Dit is een telefoon zonder abonnement, waarbij je uitsluitend betaalt voor de belminuten en data die je daadwerkelijk gebruikt op basis van een tegoed. Is je tegoed op? Dan kun je snel en gemakkelijk online je tegoed weer opwaarderen. Voor mensen die hun telefoon niet zo veel gebruiken, is dit zeker een goede optie om makkelijk geld te besparen.

Besparen op je energierekening

Om licht in huis te hebben, zul je een abonnement moeten afsluiten bij een energieleverancier. Vaak loopt dit abonnement door en kijk je hier niet meer naar om. Maar misschien is het abonnement dat je jaren geleden hebt afgesloten, niet meer de meest voordelige. Daarom is het belangrijk om elk jaar de prijzen van energie te vergelijken. Dit kan je op jaarbasis vele euro’s schelen!

Bespaar op loterijen en andere kansspelen

Een laatste bespaartip ligt in een ander straatje dan de bovenstaande tips, maar is daardoor niet minder belangrijk. Veel mensen hebben ooit meegedaan aan een loterij of een ander kansspel. Want zeg nu zelf; als je niet meedoet, win je al helemaal niks! Helaas is dit een kostenpost die snel omslaat in een iets waar je niet onderuit durft te komen. Het zal maar net zo zijn dat je opzegt, en daarna de prijzenpot toch op jouw adres was gevallen. Toch is het belangrijk om echt goed na te gaan of het geld wat je uitgeeft per maand het waard is om aangemeld te blijven. Want de kans dat je iets wint is wel heel erg klein…

5 Grote Trends in Gaming in 2020

Previous article

Moet je wachten met shoppen tot black friday?

Next article
Login/Sign up