Zo bespaar je gemakkelijk op zakelijke reiskosten!

Met een tankpas zakelijk op zak ben je altijd voordelig uit. Je zult nooit meer voor torenhoge benzinekosten komen te staan, want door je eigen tankpas heb je 24/7 toegang de meest voordelige pompen door heel Nederland en het buitenland. Je bespaart niet alleen geld met de pas, maar ook tijd: de tankpas vergemakkelijkt de boekhouding namelijk aanzienlijk. Benieuwd wat de tankpas voor jou kan betekenen en hoe je maandelijkse geld kunt besparen? Lees dan snel verder!

Nooit meer btw-teruggave missen door tankpas

Het bijhouden van je gemaakte kosten kan knap lastig zijn. Soms moet je wekenlang bonnetjes en betaalbewijzen bewaren wat nogal voor enige chaos kan zorgen. Met een tankpas zijn al die bonnetjes verleden tijd. De pas houdt alle transacties bij en je zult voortaan ieder kwartaal één factuur ontvangen waar alle gemaakte kosten op vermeld zijn. Hierdoor wordt het declareren van gemaakt kosten veel gemakkelijker en loop je geen risico dat je btw-teruggave misloopt door verloren bonnetjes.

Met een tankpas kun je er vanuit gaan dat je declaraties altijd zonder problemen zullen verlopen. Dat is niet het enige voordeel van de pas, want je hebt ook nog eens inzage op de benzinekosten van iedere pomp in ons land. In de bijbehorende app vind je namelijk ieder tankstation in Nederland en staat er duidelijk aangegeven hoeveel per pomp betaalt. Zo ben je altijd op de hoogte van de laagste prijzen en kun je hierop inspelen. Bovendien brengt de tankpas geen extra kosten in rekeningen en betaal je dus enkel de benzineprijs. Zorg dat je nooit teveel betaalt door een tankpas aan te schaffen.

Vraag nu snel je zakelijke tankpas aan

Als je online een tankpas aanvraagt kun je deze binnen een paar dagen thuis verwachten. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal gegevens op te geven zoals je bedrijfsnaam en kenteken. Mocht je over meerdere auto’s beschikken of na verloop van tijd een nieuw nummerbord krijgen, dan is dat geen probleem. Geef dit duidelijk aan en dat zal het voor je geregeld worden. Als alles in orde is zal er worden gevraagd om een persoonlijke pincode in te stellen. Deze zal worden gekoppeld aan je tankpas. Is alles ingevuld? Dan komt de tankpas zo snel mogelijk naar je toe. Vanaf nu heb je je eigen online portaal waarin je inzage hebt op je gemaakte reiskosten. Ook krijg je bij ontvangst van je kaart toegang tot de bijbehorende applicatie.

Tankpas stopzetten in geval van verlies of diefstal

Mocht het voorkomen dat je je tankpas kwijtraakt, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Log in op je online portaal en zet je tankpas stop. Alles is meteen geblokkeerd zodat je een mogelijke dief niet de kans krijgt om je kaart te gebruiken. Overigens kun je direct een nieuwe kaart aanvragen. Het is hierbij niet meer nodig om alle gegevens in te vullen, aangezien je al in het bestand staat zal dit automatisch worden doorgevoerd.