Zo bespaar je op je Opel

Een Opel-auto is handig, maar de kosten kunnen jaarlijks én maandelijks flink oplopen. Benzineverbruik, wegenbelasting, autoverzekering en natuurlijk de jaarlijkse APK-keuring. Zelfs als je niet rijdt kost een auto geld. Wat kun je doen om je kosten zo laag mogelijk te houden? Wij geven je tips!

Tip 1: vermijd de auto voor korte afstanden

Boodschappen, naar je werk of kinderen naar school brengen? Pak de fiets. De Opel pakken is vaak pure gewenning. De fiets zorgt ook voor frisse lucht en is goed voor je. Zeker vroeg in de ochtend!

Tip 2: zorg voor de juiste bandenspannnig

Hoe vaak check jij de spanning van je banden? Zachte banden kosten je een hoop geld, doordat je meer brandstof nodig hebt tijdens het rijden. Doordat lucht ‘krimpt’ moet je regelmatig je banden checken. Dat kun je overigens gewoon bij een tankstation doen.

Tip 3: Laat het gaspedaal op tijd los en rij in de juiste versnelling

Benzine besparen? Dat doe je door op tijd het gaspedaal los te laten. Bijvoorbeeld als je in de verte ziet dat het stoplicht al op oranje springt. Door eerder je voet van het gaspedaal af te laten, bespaar je op den duur benzine. En dat zul je merken in je portemonnee.

Hetzelfde geldt voor op tijd doorschakelen naar de juist versnelling. Door te lang in te hoge of te lage toeren te rijden, verband je ontzettend veel brandstof. Je motor moet tenslotte veel meer werk doen dan wanneer je in de juiste versnelling zit. Reken daar nog een constante rijstijl bij op En je kunt maandelijks geld besparen door minder vaak te tanken.

Tip 4: vervang onderdelen op tijd en vul de vloeistoffen bij

Voldoende olie, rem- en koelvloeistof kun je zelf bijhouden. Check deze vloeistoffen en vul, waar nodig, direct bij. Het is niet alleen beter voor je Opel. De kans dat je APK straks goedkoper uitvalt is groot. Een garage zal tenslotte meer vragen voor dezelfde vloeistoffen. Dat komt door arbeidsloon.

En is er een lampje kapot? Kijk eens bij online winkel onderdelenstore24.nl, daar ligt de prijs voor dit soort producten vaak lager dan wanneer je het via een dealer koopt. Dat komt omdat een online winkel geen arbeidskosten doorberekend. En er is vast wel iemand in de buurt die jou kan helpen met het vervangen.