Zo kun je kosten besparen met je autoverzekering

Iedereen die een eigen auto rijdt, moet een autoverzekering hebben afgesloten. De kosten daarvoor kunnen behoorlijk oplopen. Dat geldt nog eens extra voor beginnende bestuurders, want die hebben nog niet zoveel rijervaring. Verzekeraars schatten daarom de kans op schade hoger in en dat vertaalt zich in een hogere premie. Ook als je een nieuwe auto hebt, zul je flink in de buidel moeten tasten, omdat het vervangen van zo’n auto nu eenmaal veel duurder is. Maar gelukkig zijn er ook volop mogelijkheden om wat kosten te besparen. Het is gewoon een kwestie van slimme keuzes maken.

Gooi je partner in de strijd

Niet alleen jongeren, maar ook senioren betalen vaak de hoofdprijs voor hun autoverzekering. Boven een bepaalde leeftijd wordt verondersteld dat je minder alert bent en dus sneller bij een aanrijding betrokken zou kunnen raken. Dat heeft gevolgen voor de premie. Maar verzekeraars vinden het over het algemeen geen probleem als samenwonende partners gebruik maken van elkaars auto. Ben je zelf al redelijk op leeftijd, maar is je partner een aantal jaren jonger? Zet dan de autoverzekering op diens naam en profiteer van de lagere premie!

Koop niet een te oude auto

Als jongere ben je misschien geneigd om een hele oude auto te kopen, omdat dit een voordelige keuze lijkt te zijn. Dat is het verzekeringstechnisch in veel gevallen niet. Het is wellicht een psychologisch dingetje, maar jongeren in een hele oude auto blijken gemiddeld meer schades te rijden dan leeftijdsgenoten die in een wat jonger model auto rondrijden. Daar spelen de verzekeraars op in en dus kan het je zomaar honderden euro’s premie per jaar schelen door een iets jonger model auto te kiezen. Het verschil is vaak van dien aard, dat de meerprijs voor de aanschaf van de auto ruimschoots gecompenseerd wordt door de goedkope autoverzekering. En het rijdt ook nog comfortabeler!

Controleer op doublures

Biedt je autoverzekering dekking voor pechhulp? Dan kan het abonnement op de Wegenwacht of Route Mobiel dus de deur uit. Of omgekeerd, als je al pechhulp geregeld hebt, hoef je daar geen aanvullende optie voor te nemen bij je autoverzekering. En zo zijn er vaak wel meer doublures te vinden in de verzekeringsportefeuille. Door ze op te sporen en op te heffen wat niet langer noodzakelijk is, kun je wederom geld besparen. Kortom, er valt wel degelijk geld te besparen op je autoverzekering!