Zo voorkom je extra reparaties bij de garage

Een auto rijden kost altijd geld. Verzekering, belasting, brandstof en natuurlijk onderhoud. Waar je dan ook vooral niet op zit te wachten zijn extra kosten door bijvoorbeeld extra reparaties. Hoe zorg je nu dat je die zoveel mogelijk voorkomt?

Regelmatig onderhoud

Onderhoud hoort bij je auto. Door alle bewegende delen heeft je auto bijvoorbeeld olie nodig, om deze soepel te laten lopen. Na een bepaald aantal kilometers moeten bepaalde dingen vervangen worden, zoals een distributieriem, banden, remmen etc.

Door je auto regelmatig te (laten) onderhouden, kun je extra kosten voorkomen. Bovendien kun je de kosten zo een beetje spreiden, en komt niet alles in één keer aan de beurt.

Wist je dat bepaald onderhoud helemaal niet zo moeilijk is en dat je dat dus ook zelf zou kunnen doen? Zo bespaar je kosten bij een garage terwijl je je auto toch bijhoudt. Via auto-onderdelenshop24.nl bestel je materialen als oliefilters, waarmee je dan zelf aan de slag kunt, als je een beetje handig bent en er de tijd voor neemt!

Kies je garage zorgvuldig

Veel mensen kiezen voor onderhoud en reparaties voor de merkdealer. En daar is niets mis mee, maar deze kan nog wel eens duurder uitvallen dan een algemene garage. Die laatste werkt namelijk vaak met merkloze, maar alsnog kwalitatieve onderdelen, die vaak een stuk goedkoper zijn. Ook het uurtarief is hier vaak lager.

Maar… Laat niet zomaar een beunhaas aan je auto klussen. Ook hier geldt dat goedkoop soms echt duurkoop is. Als hij het niet goed doet, kan dat tot extra reparaties leiden, en dus extra kosten.

Je kunt altijd checken of een garage aangesloten is bij bijvoorbeeld Bovag, zodat je weet dat het een goede garage is.

Overweeg een nieuwe(re) auto

Hoe ouder de auto, hoe meer onderhoud er meestal nodig is. En dus wordt de kans op (dure) reparaties en extra kosten alleen maar groter. Heb je dus een oudere auto, dan kan het het overwegen waard zijn om die de deur uit te doen en een nieuwe(re) auto aan te schaffen. Dan heb je nu ineens wel een kostenpost, maar je bespaart als het goed is de komende jaren wel op onderhoud.

Bovendien zijn nieuwere auto’s vaak ook zuiniger, wat je direct voelt in je portemonnee. En dat is ook nog eens beter voor het milieu!