//

Energie besparen voor restaurants: zonnepanelen, isolatie en meer

Dat we op het milieu moeten letten en de CO2-uitstoot moeten verminderen, weten we wel. Een oplossing kan zijn door te besparen op energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. Zeker grote bedrijven en horecazaken verbruiken veel energie en dit kun je verminderen. Met deze tips leggen wij uit hoe je dat kunt doen. Natuurlijk heb je de beste zonnepanelen nodig, maar zo zijn er nog veel meer tips. 

Investeer in het gebouw

Het is een grote uitgaven, maar het kan de energierekening wel naar beneden brengen. Met zonnepanelen zet je zonne energie om in energie waardoor jouw gebruikte energie niet in een grote centrale opgewekt moet worden. Hiermee verminder je de CO2-uitstoot en zijn je energiekosten lager. Je hoeft namelijk niet meer je energie te kopen van een energie leverancier.

Isolatie

Daarnaast is het goed om te investeren in goede isolatie van het gebouw. Dubbel glas houdt de warmte meer binnen en speciale materialen in de muren kunnen daar ook voor zorgen. Hierdoor hoeft de kachel niet op standje tropisch! Ook dit kan op lange termijn de energiekosten laten verminderen.

Milieubewuste horeca producten en het label

Denk na over de apparatuur die je gebruikt. Heb je geschikte horeca koelkasten met een A+++ label? Veel apparaten beschikken over een energielabel. Dit label laat zien in hoeverre het apparaat zuinig is met de verbruikte energie. Kijk eens of de vaatwasser, snijmachine en andere apparaten ook dit label hebben! Zo kun je al in kleine stapjes meedoen aan energiebesparing in de horeca.

Slimme stekkerdozen

Sluit de apparatuur aan op stekkerdozen die je met een druk op de knop uit kunt zetten. Veel apparaten blijven een beetje energie gebruiken terwijl ze niet in gebruik zijn. Door deze stekkerdoos zijn ze volledig uitgeschakeld.

Warmte en licht: kaarsjes op tafel

Plaats in plaats van lampjes juist kaarsjes op tafel. Dit ziet er niet alleen heel gezellig en misschien wel romantisch uit, het bespaart ook energie! Goede kaarsenhouders is hierbij wel een must. Zorg ervoor dat de kaarsen niet snel kunnen omvallen of dat er iets in kan vallen. Een wijde mouw van een gast wil je absoluut niet in brand hebben!