/

Overstappen is korting pakken, besparen op internet & tv doe je zo!

Ben je al lang bij dezelfde internet provider aangesloten? Grote kans dat je vaste contract dan ondertussen om is gezet in een doorlopend abonnement. Het nadeel is dat je als vaste trouwe klant vaak de volle mep betaalt. Het goede nieuws? Je kunt overstappen! En dat kan je zomaar honderden euro’s per jaar besparen!

Vergelijken en korting pakken

Als je overstapt naar een andere aanbieder dan kun je flinke welkomstkorting in de wacht slepen, die in het eerste (half) jaar van je abonnement kan oplopen tot wel 50%. Bedragen tot €25 per maand die je kunt uitsparen. Zonde om te laten liggen toch? Om de beste deal te vinden hoef je niet alle aanbieders af te gaan, want je kunt eenvoudig internet providers vergelijken via een website als ProviderCheck.nl. In deze vergelijker hoef je slechts je postcode in te vullen om alle aanbiedingen op jouw adres te zien.

Overstappen snel geregeld

Als je de beste deal voor goedkoop internet thuis hebt gevonden, dan is dat overstappen zo geregeld. Je maakt namelijk gebruik van de overstapservice van providers, wat wil zeggen dat ze voor jou alles regelen, van je nieuwe aansluiting tot het opzeggen van je oude abonnement. Zo zorgen ze er bovendien voor dat je geen dag zonder internet zit. Zet die einddatum van je nieuwe contract overigens maar alvast in je agenda, want de kans is groot dat het na die tijd opnieuw loont om over te stappen.

Extra voordeel bij combinatie televisie

Als je in de vergelijker kijkt, dan zie je dat je nog meer korting kunt pakken als je internet combineert met televisie. Kijk je dus graag naar de reguliere tv, dan is dat zeker aanbevolen. Het leuke is dat je er naast extra hoge korting ook nog eens leuke presentjes bij krijgt. Hierbij kun je denken aan een gratis abonnement op een streamingsdienst, zoals Netflix, Viaplay, ESPN Compleet, Canal+ Films & Series, FilmBox, F1 TV, et cetera. Ook gratis smartwatches en wifiversterkers komen in het aanbod voorbij. Het aanbod verschilt van tijd tot tijd en per aanbieder, dus kijk wat voor jou relevant is en neem deze extra’s mee in je keuze.

Andere abonnementen opzeggen

Wanneer je gecombineerd hebt met tv en een gratis streamingsdienst abonnement in de wacht hebt gesleept, kun je meteen die andere streamingsdiensten waarvoor je betaalt opzeggen. Je kunt immers toch niet meerdere series en films tegelijkertijd bekijken. Daarnaast bieden veel streamingsdiensten een gratis proefperiode, waar je afwisselend gebruik van kunt maken. Scheelt je maandelijks abonnementsgeld en je hebt alsnog toegang tot een groot aanbod films en series. Diensten die een gratis trial bieden zijn bijvoorbeeld Amazon Prime, NLZIET, Videoland en Discovery Plus.

Snellere verbinding in huis

Als je actief internet, e-mailt, videobelt en streamt, misschien ook nog slimme verlichting gebruikt, dan komt en sneller internet abonnement ook nog wel van pas. Door hogere belasting van het netwerk kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen. Als je gaat overstappen, let dan ook even op de upload- en downloadsnelheid (je ziet ook of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres). Grote kans dat je dankzij de korting een sneller abonnement kunt bemachtigen voor een lagere prijs. Dat sneller abonnement is zeker het overwegen waard als jullie in huis actief de verbinding gebruiken.