Zo bespaar je geld met je abonnement

Iedereen heeft inmiddels wel een abonnement voor een bepaalde dienst. Maar wat nu als jij hier maandelijks per abonnement flink op kan besparen? Wij geven je de tips om dat te doen.

Wist je dat in Nederland bijna niemand weet hoeveel geld hij/zij nu daadwerkelijk uitgeeft aan abonnementen. Van gas, water en licht tot aan een abonnement voor een streamingdienst als Netflix. Vaak telt het zich gewoon op en worden de rekeningen betaald, maar met een paar slimme tips bespaar jij tot wel 100 euro per maand. Dat is toch even slim bekeken. Laten we er eens induiken!

Ga voor sim only

Is jouw huidige mobiele telefoonabonnement bijna ten einde? Dan is het tijd voor een nieuw abonnement. Nu is het een logische gedachten om even in de telefoonwinkel te gaan kijken voor een nieuw toestel. Maar wat nu als jouw mobiel nu gewoon nog functioneert en je helemaal geen nieuwe nodig hebt? Met een sim only abonnement ben je flexibel, je bent veel goedkoper uit en je kan altijd nog kiezen voor toch een nieuw toestel. Zo bespaar je tot al wel 30/40 euro aan maandlasten, afhankelijk van jouw telefoon keuze.

Alles in één

Internetten, bellen en televisiekijken. Het zijn de dingen die we vandaag de dag gewoon dagelijks doen. Maar wist je dat je al deze drie niet apart van elkaar hoeft te betalen. Er zijn steeds meer providers die een alles in één abonnement aanbieden. Hierbij bespaar je tot wel tien euro per maand. Daarbij betaal je maar één keer aansluitkosten en eventueel administratiekosten. Ook dat begint al snel op te tellen.

Abonnement opzeggen

Het zou eigenlijk geen tip mogen zijn, maar wij zetten hem er toch tussen. Dit omdat we zien dat er in Nederland miljoenen mensen zijn die abonnementen hebben waar ze nooit gebruik van maken. Denk aan een abonnement voor de sportschool, een e-book abonnement, een Spotify-abonnement en ga zo nog maar even door. Nu is vooral de vraag, welk abonnement heb jij lopen die jij eigenlijk nooit gebruikt? Kan deze niet net zo goed worden opgeven?

Deel een abonnement

Er zijn steeds meer aanbieders die ervoor kiezen op split abonnementen aan te bieden. Bij een split abonnement kan je jouw account delen met anderen. Zo heb je allemaal een eigen inlog, en deze kan je zelfs beveiligen met een code. Maar toch deel je de kosten soms wel door vijf. Dit betekent dat je geen 12,50 per maand betaald, maar 2,50. Met een makkelijke rekensom komt dat toch weer uit op 10 euro per maand en 120 euro op jaarbasis.

Abonnementen via je werk

Omdat je misschien abonnementen moe bent geworden kan je ook abonnementen via je werk afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan fietsplan. Hierbij kan je een nieuwe fiets krijgen tegen een kleine betaling, je werkgever kan zelfs aanbieden om de volledige kosten te betalen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een sportschool abonnement via je werk. Dit scheelt je soms tot wel 40% wat al neer kan komen op 10 euro per maand.