/

Zo bespaar je in het huishouden

Schoonmaken, boodschappen doen, eten maken, het zijn allemaal bezigheden waarop je kan besparen. Het leven is duur en dat ondervind je elke dag. Hieronder zetten we een aantal nuttige tips op een rij die je kunnen helpen om in het huishouden te besparen.

Kijk eens naar je vaste maandelijkse uitgaven

Het kan misschien een beetje confronterend zijn, maar een duidelijk overzicht maken van al je maandelijkse uitgaven is ontzettend nuttig. Door een overzicht te maken van al je uitgaven krijg je een beter zicht op welke zaken het meeste geld kosten en welke uitgaven je makkelijk kan vermijden of verminderen. Heb je verzekeringen die niet meer relevant zijn of zijn er goedkopere alternatieven op je huidige internetrekening? Door dit allemaal eens onder de loep te nemen, kun je vaak al heel wat besparen.

Koop tweedehands spullen

Voor je kinderen kun je tweedehands speelgoed en kledij kopen en ze op die manier toch niets ontzeggen. Ga naar rommelmarkten, beurzen, kijk op het internet of vraag eens aan familie en vrienden of zij geen oud speelgoed hebben dat ze niet meer nodig hebben. Ook voor jezelf kun je kiezen voor tweedehands spullen zoals meubelen of kledij. Wat entertainment betreft, kun je geld besparen door bijvoorbeeld online jackpot spellen te spelen in plaats van naar het casino te gaan of een film op Netflix te bekijken in plaats van een avond in de bioscoop door te brengen.

Maak weekmenu’s

Ga niet zomaar boodschappen doen zonder dat je hebt bepaald wat je de komende dagen gaat klaarmaken. Maak op voorhand een weekmenu met eenvoudige maaltijden. Ga vervolgens boodschappen doen op basis van het boodschappenlijstje dat je hebt opgesteld. Op die manier vermijd je dat je onnodige aankopen doet die je vaak achteraf toch moet weggooien. Op het werk kun je besparen door je eigen lunch mee te nemen. Eet de restjes van de avond ervoor op of breng je eigen boterhammen mee.

Maak je huis schoon met azijn of soda

In de supermarkten worden er een heleboel schoonmaakproducten aangeboden. Voor elk karweitje is er wel een middel. Deze producten nemen echter een groot stuk van je budget in beslag en dat is helemaal niet nodig. Keukenproducten zoals azijn, citroen en soda zijn even doeltreffend als de schoonmaakproducten die je in de supermarkt koopt. Het enige verschil is dat ze veel goedkoper zijn. Haal de boeken van Tante Kaat dus maar snel van onder het stof en maak je eigen schoonmaakproducten.